Return to Euroopa Vabatahtlike Projekt Eestis Linnupesa Lasteaias

2018-2019 aasta

Vabatahtlike tutvustusõhtu 19.10

Et nüüd kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama ühest talvisest päevast, mil mõistsin, et vabatahtlik Paula, kes meil 2017/2018 õppeaastal lasteaias tegutses, annab meie rühmale nii palju juurde. Tundsin, et sellist võimalust ja rõõmu peab ka teistega jagama. Andsingi kolleegidele märku, et projekti on võimalik kirjutada ka mitmele vabatahtlikule ja olen seda nõus tegema, kui vaid keegi soovib. Uuenduste ja muutuste suhtes ollakse pigem ikka pelglikud, kuid leidsime siiski need julged, kes olid nõus tundmatusse astuma ja nii saigi projekt kirjutatud kahele vabatahtlikule.

Teisipäeval, 4.septembril astusid esmakordselt Eestimaa pinnale Anton Saksamaalt ning Maryna Ukrainast. Nüüdseks on nad meie lasteaia ellu mõnusalt sisse sulandunud ning kindlasti oled ka sina neid hoovis või lasteaia ruumides tegutsemas märganud. Siinkohal kutsungi teid üles nendega juttu puhuma ja miks mitte uurima, mis nad juba eesti keeles öelda oskavad. Uskuge mind, nad on väga tublid õppurid!

Nüüd siis jõuangi reede, 19. oktoobrini, mil kogunesime kollektiiviga söögisaali. Meid ootasid seal meie vabatahtlikud, Anton ja Maryna. Nüüdseks on nad meie lasteaiaelu mitmekesistanud pea poolteist kuud ning seetõttu otsustasimegi kokku istuda, et üksteist rohkem tundma õppida ning saada teadmisi meie vabatahtlike kodumaa ning traditsioonide kohta.

Anton alustas oma kodukoha tutvustamist ning koos meisterdasime traditsioonilise „kommituutu”, mille kooli minevad lapsed omale kingituseks saavad. Anton oli meile ka küpsetanud ühe väga maitsva sibulapiruka.

Maryna tutvustas oma kodukanti ning rääkis ka Moldovast sest tema tegelikud juured saavad alguse sellest riigist. Ta on tähele pannud, et meie söögid on Ukraina omadele väga sarnased ning seetõttu ta meile midagi küpsetama või keetma ei hakanud. Küll aga sõime šokolaadikomme, mille firma kuulub Ukraina presidendile (paberitel küll tema naisele). Maryna juhendamisel tantsisime erinevaid rahvatantse Moldovast ja Ukrainast. Veel tutvustas ta meile erinevaid sõnu, mis talle endale väga meeldivad.

Õhtupoolik oli meeleolukas. Täname kõiki, kes kiirest elutempost hoolimata leidsid aega ja tahtmist meiega koos olla.

Maryna ja Antoni tuutor,
Liis Päikesekiirest

Maryna

Hello! Tere! Minu nimi on Maryna, tulen Ukrainast ja ma olen 21 aastat vana. Ma olen üks Linnupesa lasteaja vabatahtlikest, töötan siin kuni augustini 2019. Nii palju kui ma mäletan, on mulle alati lapsed meeldinud. Ja seepärast olen ma ka siin, selles projektis osalemas. Enne seda projekti mõtlesin alati, mida teha, kuhu minna. Ühel hetkel …

Anton Weißflog

Tere! I am Anton, 18 years old, blue-haired and of of the two new volunteers in Linnupesa. I come from Germany, especially Saxony, where I grew up with 9 siblings. I am the third in line, so the whole life I already got used to handle many children. Before I came to Linnupesa, I finished …